Προσθετική

Προσθετική είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής που στοχεύει στην αποκατάσταση κατεστραμμένων ή ελλιπόντων δοντιών.

Ο σχεδιασμός της θεραπείας γίνεται με βάση τις αρχές της εμβιομηχανικής και της αισθητικής οδοντιατρικής. Επιτυγχάνουμε έτσι λειτουργικότητα, άνεση και υψηλή αισθητική απόδοση.

Ξεκινώντας με τη μελέτη των κλινικών και ακτινογραφικών δεδομένων κάθε ασθενή, διαμορφώνουμε ένα ή περισσότερα πλάνα θεραπείας και συναποφασίζουμε για την βέλτιστη επιλογή-λύση .

Ακίνητη Προσθετική

  • Στεφάνες/γέφυρες μεταλλοκεραμικές, ολοκεραμικές
  • Επένθετα

Είναι η κατασκευή στεφανών, που καλύπτουν ολόπλευρα το δόντι και συγκολλούνται μόνιμα σ’αυτό. Εννώνοντας μεταξύ τους στεφάνες δημιουργούμε γέφυρες ώστε να καλύψουμε κενά ενός ή περισσοτέρων δοντιών. Όσον αφορά τα πρόσθια δόντια μπορούμε να διορθώσουμε τυχόν δυσχρωμίες, στρεβλώσεις ή αραιοδοντίες, κατασκευάζοντας όψεις πορσελάνης, βελτιώνοντας εντυπωσιακά την αισθητική εικόνα του ασθενή.

Κινητή Προσθετική

  • Ολική οδοντοστοιχία
  • Μερική οδοντοστοιχία

Εδώ δημιουργούμε προσθέσεις που στηρίζονται και συγκρατούνται στους βλεννογόνους του στόματος, τις γνωστές ολικές οδοντοστοιχίες ή μασέλες.

Όταν δεν έχουμε ολική έλλειψη δοντιών μπορούμε να κατασκευάσουμε μερικές οδοντοστοιχίες με μικτή στήριξη σε βλεννογόνους και δόντια, όπου σταθεροποιούνται με άγκιστρα ή συνδέσμους ακριβείας για υψηλότερη αισθητική χρήση συνδέσμων πια μπορούμε να κάνουμε και στις ολικές οδοντοστοιχίες (παλαιοτέρων ή νέων) με τη χρήση εμφυτευμάτων, βελτιώνοντας κατακόρυφα τη συγκράτησή τους και συνακόλουθα την αυτοπεποίθεση και τη γενικότερη ποιότητα ζωής των ασθενών.